Anmeldelse: Din

Her kan du skrive din mening om bogen. Men om bogens præmisser, lige dette: Vi forsøger at give et overblik både historisk og teknologisk, ligesom vi sætter sagen i relation til viden om økonomisk kriminalitet og personerne, der begår den. Det er ikke en bog om personen Stein Bagger.

Det er desuden, som det fremgår af denne blogpost, en bog, der i vid udstrækning er skrevet ud fra en personlig synsvinkel. Og sådan var opdraget.

Reklamer

7 responses to “Anmeldelse: Din

 1. Anne-Marie Lering

  Kære Dorthe,

  Jeg er igang med at læse din og Henrik Tüchsens bog “Bedrag”. Jeg er over halvejs igennem den og kan næsten ikke slippe den. Jeg synes ogen har et fantastisk godt set-up, som nærmest gør den til en thriller. Imidlertid kunne jeg godt bruge en oversigt bag i bogen, fx. som et diagram som giver et overblik over hvorledes alle de nævnte firmaer hænger sammen via personer eller investeringer.

  Mange hilsner

  Anne-Marie Lering

  • Dorte Toft

   Tusinde tak for de fine ord. Hvad angår din efterlysning, så er gemalen (der er ferm til grafik) og jeg er gået i gang med at tænke over, hvorledes vi bedst muligt kan skildre det, UDEN at skulle rode os ud i noget alt for teknisk.

 2. Hej Dorthe og andre læsere

  Jeg har anmeldt Bedrag til Dansk Kommunikationsforening.

  Anmeldelsen kan læses her: http://www.kommunikationsforening.dk/Menu/Fagligt+nyt/Artikler/BOGANMELDELSE%3a+Fabrikken+for+bl%C3%A6ndv%C3%A6rk

  Eller her:
  BOGANMELDELSE: Fabrikken for blændværk

  Af kommunikationsrådgiver Stephan Sabinsky, Frontal

  Historien om IT Factory, som Dorte Toft oplevede den, er vinklen på denne Bagger-bog, der går i dybden i sine beskrivelser og udredninger af omfanget af den økonomiske kriminalitet i IT Factory.

  Forfatteren undersøger også de luftige løfter om at udbyde software ‘i skyen’, altså ‘software as a service (SaaS)’ og senere ‘platform as a service (PaaS)’, også kaldet cloud computing, hvor kunderne i princippet lejer software, der ligger på eksterne servere. Det viste sig, at disse højtprofilerede produkter fra IT Factory ikke var unikke. Mester Baggers ordstrøm fejlede dog ikke noget. Bogen gør os også klogere på IT Factorys samarbejdsaftaler med blandt andre IBM, og hele persongalleriet foldes godt ud.

  15 år med IT Factory
  Historiens fortalte tid går fra 1994 til marts 2009. Der nævnes datoer helt frem til 13. marts, så bogen er virkelig dugfrisk. ’Bedrag’ rummer lange uddrag fra Dorte Tofts blog, udtalelser og interviews med branchekyndige og andre eksperter. Henrik Tüchsen leverer løbende velgørende indspark fulde af overblik over tidsforløb og det pyramidespilslignende leasingcirkus. Det er en fascinerende fortælling om en mand, der kunne bedrage så mange mennesker. Det er også en fortælling om en bestyrelse og revisor og andre nøglepersoner, der ikke skred til handling, fordi de ikke så – eller ville se – omfanget af den økonomiske kriminalitet. Tiden vil måske vise, om andre end Bagger selv bevidst medvirkede til kriminaliteten.

  Fabriksberetningen kan anbefales
  Dorte Tofts beretning er ikke for lang, jeg nyder hvert et kapitel af hendes jordnære, men præcise arbejden sig igennem den gyldne fabriks røgslør og forhindringer, Stein Baggers kriminalitet og om hans slæng af rådgivere og samarbejdspartnere, der ofte er blandt de kulørte eller naive af slagsens.

 3. Margit Knoblauch

  Fu.. !!!
  Man bliver bidt af bogen… Også selv om jeg ind imellem måtte researche for at forstå…
  Det er en rendyrket fornøjelse at få fakta fremfor fancysnak…
  De andre bøger er sikkeret underholdende, men denne her giver ethvert fagmenneske respekt for Tofts slidsomme og kompromisløse og nærmest monumentale arbejdsproces…
  Respekt fordi du holdt ved, Dorthe ! Du må edderm…. være træt nu ;-))

 4. Nu er det snart et par uger siden jeg lagde Bedrag fra mig – endelig kunne jeg begynde at beskæftige mig med andre ting og andre tanker end dem, der handlede om Stein Bagger og hans utrolige evne til at føre folk bag lyset.
  Det var fremragende underholdning fra først til sidst og det var næsten nødvendigt at få historien pakket og pakket ud – i koncentreret form efter flere ugers løsrevne nyhedshistorier om “sidste udvikling i sagen”.
  Men det var også rystende dokumentar om hvorledes det lykkedes een mand at køre rundt med så mange mennesker: ansatte, kollegaer, bankfolk, koner, kærester, bestyrelsesformænd…
  Jeg sidder stadig og undrer mig over hvorfor de (I) lod sig (jer) narre – hvorfor var der ikke een af dem (jer) der sagde STOP?
  Jeg har altså læst en fremragende bog – fra førstekilden, oven i købet – Dorte Toft – og nu sidder jeg og tænker: gad vide hvad de øvrige fem bøger om Stein Bagger kan bidrage med….særligt måske den som ITF-rådgiveren Erik Ove er medforfatter til – de fleste husker nok Ove som manden, der ikke syntes at DT skulle blande sig i hvad ITF gik og tjente sine penge på…..

 5. Lars Ørhøj

  Så har Dorte Toft (& co) fået skrevet sig ud af sit IT Factory syndrom med en spændende bog om affæren. Den er perfekt til nogle timer på terrassen i solskinnet og sådan blev den læst. Selvom jeg har fulgt sagen gennem en hel del tid, da det hele stod på, har I ramt en god tone med en del ny indsigt og jeg synes det er rart I koncentrerer jer mere om sagen end om personen. Derved kommer hele persongalleriet rundt om ITF mere i spil.

 6. Lis Lendal

  GODT GJORT!
  Dorte Tofts store bedrift var, at hun holdt fast i en undren omkring ITFs forretningsmodel og med udgangspunkt i denne undren stillede de vigtigste grundlæggende spørgsmål: hvad sælger de og til hvem?
  Det sværeste i denne verden, for dem der skriver og osse alle andre, er jo at formulere de rigtige spørgsmål.
  Det kræver megen viden at gøre dette.
  At Dorte Toft holdt fast i disse grundlæggende opklarende spørgsmål, samtidig med at alle mulige andre gav ITF priser, f.eks. for at være den bedste softvareudvikler, var meget flot/godt gjort.
  At bogen så er så god og fængslende at læse, at den kan læses under de allervanskeligste læsebetingelser: ekstrem støj i forbindelse med bore/skærearbejde i min betongavl, fortæller jo meget om bogens fine kvalitet.
  Og så kan jeg rigtig godt lide begrebet “morgenkontor”. Sådan et har jeg osse, men jeg har ikke tidligere haft et så elegant navn til lokaliteten
  hilsen Lis Lendal

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s